Εργασία στα όργανα της ΕΕ

Εργασία στα όργανα της ΕΕ

6 10 99
Εργασία στα όργανα της ΕΕ 10 6 99

Εργασία στα όργανα της ΕΕ

Τα όργανα της ΕΕ απασχολούν πάνω από 40.000 άνδρες και γυναίκες από τα 28 κράτη μέλη. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) διοργανώνει "ανοικτούς διαγωνισμούς" για την επιλογή μόνιμου και έκτακτου προσωπικού. Εκτός από το μόνιμο προσωπικό, η ΕΕ απασχολεί επίσης συμβασιούχους και έκτακτους υπαλλήλους, ενώ παράλληλα προσφέρει περιόδους πρακτικής άσκησης και διατηρεί βάσεις δεδομένων με εμπειρογνώμονες ανά τομέα.
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) αποτελεί τον πρώτο σταθμό για όποιον επιθυμεί να εργαστεί στα όργανα της ΕΕ. Στον ιστότοπό της περιγράφεται η διαδικασία επιλογής και δίνονται συμβουλές για τη συμμετοχή στους διαγωνισμούς.

Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού


Η EPSO διοργανώνει "ανοικτούς διαγωνισμούς" για την επιλογή των μόνιμων υπαλλήλων. Με τους διαγωνισμούς αξιολογούνται οι δεξιότητες των υποψηφίων μέσα από μια σειρά δοκιμασιών και αξιολογήσεων, και διασφαλίζεται ότι επιλέγονται οι άριστοι. Κάθε χρόνο διοργανώνονται διαγωνισμοί για διοικητικούς υπαλλήλους, διερμηνείς και μεταφραστές, γραμματείς και άλλες κατηγορίες υπαλλήλων.
Μέσω της EPSO προσλαμβάνεται το προσωπικό όλων των οργάνων της ΕΕ:
Για οποιοδήποτε όργανο κι αν ενδιαφέρεστε, η διαδικασία επιλογής και ο τύπος της σύμβασης εργασίας είναι ίδια.
Οι μόνιμοι υπάλληλοι διακρίνονται σε διοικητικούς υπαλλήλους και σε βοηθούς.

Διοικητικοί υπάλληλοι (AD)

Οι διοικητικοί υπάλληλοι (AD) ασχολούνται κατά κύριο λόγο με τη χάραξη πολιτικών και την παρακολούθηση της εφαρμογής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, την ανάλυση στοιχείων και τη συμβουλευτική υποστήριξη. Σε γενικές γραμμές, για να γίνετε δεκτός σε διαγωνισμό για διοικητικούς υπαλλήλους πρέπει να έχετε ολοκληρώσει (τουλάχιστον) τριετή κύκλο πανεπιστημιακών σπουδών.

Βοηθοί (AST)

Οι βοηθοί (AST) συνήθως έχουν υποστηρικτικά καθήκοντα και είναι πολύ σημαντικοί για την εσωτερική διοίκηση των οργάνων. Σε γενικές γραμμές, για να γίνετε δεκτός σε διαγωνισμό για βοηθούς πρέπει να έχετε ολοκληρώσει (τουλάχιστον) κύκλο δευτεροβάθμιων σπουδών.

Άλλες διαδικασίες επιλογής και πρόσληψης

Συμβασιούχοι

Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι προσλαμβάνονται για συγκεκριμένες χειρωνακτικές εργασίες ή διοικητικά καθήκοντα. Γενικά, οι συμβάσεις αυτές είναι ορισμένου χρόνου και συνήθως συνάπτονται αρχικά για 6-12 μήνες.

Έκτακτοι υπάλληλοι

Οι έκτακτοι υπάλληλοι προσλαμβάνονται για εξειδικευμένα ή προσωρινά καθήκοντα, με σύμβαση που διαρκεί έξι χρόνια το πολύ. Οι κενές θέσεις δημοσιεύονται στον ιστότοπο της EPSO DeutschEnglishfrançais και στους ιστότοπους των οργάνων και οργανισμών.

Προσωρινοί υπάλληλοι

Ορισμένα όργανα προσλαμβάνουν επίσης τοπικούς προσωρινούς υπαλλήλους για μέγιστο διάστημα έξι μηνών, κυρίως για θέσεις γραμματέα. Στην περίπτωση αυτή, η πρόσληψη γίνεται μέσω εταιρειών υπεκμίσθωσης εργαζομένων DeutschEnglishfrançais.

Πρακτική άσκηση

Εφτά όργανα προσλαμβάνουν επίσης ασκουμένους για πρακτική άσκηση (σταζ) διάρκειας από τρεις έως έξι μήνες. Οι ασκούμενοι, γνωστοί και ως σταζιέρ, μπορεί να είναι φοιτητές απόφοιτοι πανεπιστημίου ή γλωσσομαθείς , και τους ανατίθενται καθήκοντα παρόμοια με εκείνα των χαμηλόβαθμων μόνιμων διοικητικών υπαλλήλων. Η επιλογή τους γίνεται από τα ίδια τα όργανα (όχι από την EPSO).

Ανάθεση συμβάσεων

Για ειδικές θέσεις (συντήρησηςεστίασης, κ.λπ.), οι προσλήψεις γίνονται μέσω εξωτερικών υπεργολάβων που επιλέγονται με ανοικτή διαδικασία υποβολής προσφορών. Επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες ανάθεσης συμβάσεων DeutschEnglishfrançais για περισσότερες πληροφορίες.

Αποσπασμένοι εθνικοί εμπειρογνώμονες

Είναι συνήθως εθνικοί δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι αποσπώνται για συγκεκριμένο διάστημα σε ένα όργανο της ΕΕ για να ανταλλάξουν εμπειρίες και να γνωρίσουν από κοντά τις πολιτικές και τις διαδικασίες της ΕΕ. Οι εθνικοί εμπειρογνώμονεςεπιλέγονται με ειδική διαδικασία, στην οποία δεν συμμετέχει η EPSO. Η μόνιμη αντιπροσωπεία της χώρας σας στην ΕΕ μπορεί να σας ενημερώσει για το θέμα αυτό.

Εμπειρογνώμονες της ΕΕ

Η ΕΕ διατηρεί βάσεις δεδομένων με τα ονόματα και την ειδίκευση ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα όργανα και τους οργανισμούς σε συγκεκριμένους τομείς. Οι εμπειρογνώμονες δημιουργούν και ενημερώνουν οι ίδιοι το προφίλ τους, το οποίο προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης, σημειώνοντας στοιχεία για την επαγγελματική πείρα, την εκπαίδευση και τις δεξιότητές τους. Τις βάσεις αυτές συντηρούν τα επιμέρους όργανα και οι οργανισμοί (και όχι η EPSO). Για παράδειγμα, η >υπηρεσία παροχής πληροφοριών για την κοινοτική έρευνα και ανάπτυξη (CORDIS) DeutschEnglishespañolfrançaisitalianopolski, διαθέτει βάση δεδομένων με εμπειρογνώμονες English που εργάζονται για το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ σχετικά με την έρευνα.

Ετικέτες

αγορα εργασιας Αισθητική αισθητικός ΑΝΑΔ Ανοικτές προσφορές Δημοσίου ΑΠΟΘΗΚΑΡΙΟΣ αργίες ΑΡΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ Άτομο για καθάρισμα ΒΟΗΘΟΙ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΒΟΗΘΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ βοηθός κουζίνας ΒΟΗΘΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥ ΒARMAID Γενικός Ελεγκτής γκαρσόνι ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΑΣΚΑΛΑ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ Διευθυντή Τροφίμων & Ποτών ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Εθνική Φρουρά Ειδικός Επιστήμονας ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ Επίδομα τέκνου 2015 Εργασια Εργάτες ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΟΥ Ζητούνται φοιτητές/τριες θεσεις εργασίας ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ καθαρίστρια καθηγητής ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ Κομμωτηριο Κομμωτική Κουζίνα ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Κυπριακή Δημοκρατία Λάρνακα Λειτουργό διαχείρισης γραφείου ΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΚ Λεμεσό Λευκωσία μάγειρας μάγειρες μάγειρισες μάγειροι ΜΑΙΑ Μακιγιάζ Μανικιούρ Μεταπτυχιακός Συνεργάτης ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ μοντέλα ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ Νομοθεσίες ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ Ξενοδοχείο στο Τρόοδος οδηγοί διανομής φαγητού οδηγος λεωφορειου κυπρος ΟΔΗΓΟΣ ΦΟΡΤΗΓΟΥ/ ΕΡΓΑΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ Πανεπιστήμιο Κύπρου Πάφο ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ Πέργαμος Ποιο είναι το ύψος του κατώτατου μισθού ποια επαγγέλματα καλύπτει και πότε αναπροσαρμόζεται Προσωρινή πωλητές/τριες ΠΩΛΗΤΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΠΩΛΗΤΗΣ Πωλητής ΠΩΛΗΤΗΣ/ΡΙΑ ΠΩΛΗΤΡΙΑ ΠΩΛΗΤΡΙΑ/ΤΗΣ ΕΝΔΥΣΗΣ Πωλήτριες σερβιτόρες σερβιτόρους Σκυβαλλα ΣΤΟΙΒΑΔΟΡΟΣ ΤΑΜΙΑΣ ΤΕΧΝΙΤΡΙΑ ΝΥΧΙΩΝ τηλεφωνήτρια ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΙ & ΜΠΑΡΙΣΤΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΥΠΕΡΑΓΟΡΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΑΓΟΡΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Υπηρεσία μεταφορών Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων Υπουργείο Άμυνας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΨΥΚΤΙΚΟΣ Bar barman Cooks Delivery Driver EEE ergasia ergodotisi FAQ Graphic Designer HAIR&BEAUTY SPA Head Chef Kitchen staff Lidl mtn Nurse PUBLIC Service Software Developer Sous Chef Sports Direct Stephanis TRAILER DRIVER
 
Top