Σχέδιο Τοποθέτησης Άνεργων Νέων Αποφοίτων Γυμνασίων, Λυκείων, Τεχνικών Σχολών και Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης μέχρι και Διετούς Διάρκειας για Απόκτηση Εργασιακής Πείρας σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς (2015) - Θέσεις εργασίας Κύπρος

Αναζήτηση Εργασίας (Each Day We Try to Be Better)

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Σχέδιο Τοποθέτησης Άνεργων Νέων Αποφοίτων Γυμνασίων, Λυκείων, Τεχνικών Σχολών και Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης μέχρι και Διετούς Διάρκειας για Απόκτηση Εργασιακής Πείρας σε Επιχειρήσεις/Οργανισμούς (2015)

Αποτέλεσμα εικόνας για αναδΣτόχος του Σχεδίου είναι η παροχή ευκαιριών πρακτικής κατάρτισης και απόκτησης εργασιακής πείρας σε άνεργους νέους αποφοίτους Γυμνασίων, Λυκείων, Τεχνικών Σχολών, Συστήματος Μαθητείας και Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης μέχρι και διετούς διάρκειας με σκοπό τη βελτίωση της απασχολησιμότητάς τους με την παράλληλη παροχή δυνατότητας σε επιχειρήσεις/οργανισμούς να αξιοποιήσουν κατάλληλο δυναμικό.

Το Σχέδιο στοχεύει στην ένταξη κατά το 2015, 1000 άνεργων νέων αποφοίτων Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, με συνολικό προϋπολογισμό €4,0 εκατομμύρια περίπου.

Η διάρκεια των προγραμμάτων απόκτησης εργασιακής πείρας καθορίζεται στους 6 (έξι) μήνες (26 εβδομάδες).
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της ΑνΑΔ από τις 15/6/2015 μέχρι τις 31/8/2015.
Περισσότερες πληροφορίες για το Σχέδιο φαίνονται στο έγγραφο «Βασικές Πληροφορίες» πιο κάτω.

Για την ηλεκτρονική υποβολή πατήστε την πιο κάτω επιλογή. Προϋπόθεση για υποβολή ηλεκτρονικής Αίτησης είναι η δημιουργία λογαριασμού χρήστη με έγκυρη Ηλεκτρονική Διεύθυνση (Email).

Η ηλεκτρονική αίτηση είναι συμβατή με τα ακόλουθα:
  1. Windows XP/Vista/7/8.x με προγράμματα περιήγησης (web browsers) Internet Explorer 10+, Chrome 27+, Firefox 25+, Opera 29+, Safari 6.0.4 ή νεότερες εκδόσεις τους.
  2. Android για Tablets, με πρόγραμμα περιήγησης (web browser) Chrome τελευταία έκδοση.
  3. iOS της Apple για iPAD/iPhone, με προγράμματα περιήγησης (web browsers) Chrome και Safari τελευταία έκδοση.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Δίπλα από κάθε σημαντικό πεδίο της ηλεκτρονικής αίτησης υπάρχει το εικονίδιο   όπου τοποθετώντας το δείκτη/δρομέα πάνω στο εν λόγω εικονίδιο, εμφανίζεται η σχετική επεξήγηση του πεδίου.  Υπάρχουν 17 τέτοια tooltips στην Αίτηση Ανέργου και 28 στην αντίστοιχη αίτηση Επιχείρησης. Σχετική επεξήγηση για το εικονίδιο αυτό τοποθετήθηκε στην αρχή της ηλεκτρονικής υποβολής.
Έχουν δημιουργηθεί βοηθητικά βίντεο, εύκολα προσβάσιμα από το κοινό,  με πλήρη οπτική επεξήγηση βήμα προς βήμα που επεξηγούν όλα τα στάδια της υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης για:
Α. Ανέργους και
Β. Επιχειρήσεις/Οργανισμούς
Κατά την συμπλήρωση της αίτησής σας είναι απαραίτητη η επισύναψη δικαιολογητικών, ανάλογα με τις απαντήσεις που δίνετε. Πριν την έναρξη συμπλήρωσης της αίτησής σας θα ήταν σκόπιμο όπως έχετε στη διάθεσή σας τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο έγγραφο «ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΝΕΡΓΟΥ».