Νέες θέσεις εν μέσω ιδιωτικοποίησης - Θέσεις εργασίας Κύπρος

Αναζήτηση Εργασίας (Each Day We Try to Be Better)

Booking.com

12 Φεβ 2016

Νέες θέσεις εν μέσω ιδιωτικοποίησης

Πηγή: http://www.stockwatch.com.cy/nqcontent.cfm?a_name=news_view&ann_id=247105
Της Ελευθερίας Παϊζάνου

imageΤην ίδια στιγμή που η κυβέρνηση διατείνεται ότι προωθεί την ιδιωτικοποίηση της Cyta, έστειλε αίτημα στη βουλή για πλήρωση 61 θέσεων στον οργανισμό.

Το αίτημα έστειλε χθες η κυβέρνηση στη βουλή, υλοποιώντας την απόφαση που έλαβε τον Δεκέμβριο το υπουργικό συμβούλιο.

Μέχρι πριν λίγες μέρες ο υπουργός οικονομικών υποστήριζε ότι είναι απαραίτητο να ψηφιστούν τα νομοσχέδια για ιδιωτικοποίηση της Cyta.

Ως μέρος των ρυθμίσεων που προωθεί για την ιδιωτικοποίηση η κυβέρνηση, όσα στελέχη επιλέξουν να μείνουν στην κρατική Cyta, θα πληρώνονται από το κράτος.

Το αίτημα περιλαμβάνει αρκετές θέσεις σε υψηλές μισθολογικές κλίμακες.

Πρόκειται για τρείς θέσεις ανωτέρου διευθυντή κλίμακας Β16+1 - Β16+Α, για τρείς θέσεις διευθυντή A’ κλίμακας Β16+1, για δύο θέσεις διευθυντή Β’ κλίμακας Β15+1, για επτά θέσεις τμηματάρχη κλίμακας Β14+2, για εννέα θέσεις υποτμηματάρχη κλίμακας Β13+2, για είκοσι τρείς θέσεις τεχνικού επόπτη Β και Α κλίμακας Β10-Β11, Β12+2, για δύο θέσεις γραμματειακού επόπτη κλίμακας Β9-Β10-Β11 και για δώδεκα θέσεις επόπτη ειδικευμένου προσωπικού κλίμακας Β9-Β10+2.

Κατά τη συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή, θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις για τις νέες θέσεις που ανοίγονται στη Cyta, οι οποίες θα αυξήσουν τις δαπάνες της.

Το υπουργείο οικονομικών που ζητά την πλήρωση 61 θέσεων υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητες στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του οργανισμού και για κάλυψη κενών που προέκυψαν από το σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης.

Η Cyta εργοδοτεί περίπου 1600 μόνιμους υπαλλήλους και 600 ωρομίσθιους.

Υπενθυμίζεται πως στη βουλή εκκρεμούν τα νομοσχέδια σύμφωνα με τα οποία δημιουργείται η Cyta Ltd, η οποία θα είναι εταιρεία ιδιωτικού δικαίου και αυτά με τα οποία διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Ως γνωστό το νομοσχέδιο για μετατροπή της Cyta σε εταιρεία ιδιωτικού δικαίου είναι ένα από τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης από το πρόγραμμα προσαρμογής.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει περιληφθεί στους σχεδιασμούς της επιτροπής οικονομικών η εξέταση των νομοσχέδιων.

Της Ελευθερίας Παϊζάνου